Прямо зараз на Волині у с. Грибовиця розкольники на чолі з сільським головою захоплюють будинок священика УПЦ

У селі Грибовиця Іваничівського району Волинської області представники «Київського патріархату» захоплюють житловий будинок, в якому проживає священик Української Православної Церкви з сім’єю.

Про це повідомив сьогодні, 26 жовтня близько 17.20, голова відділу з врегулювання міжконфесійних конфліктів у Волинській області протоієрей Олег Точинський на своїй сторінці у Фейсбук.

«Друзі, просимо молитовної підтримки! — написав священик. — Зараз, в ці хвилини, у селі Грибовиця Іваничівського району Волинської області прихильники Київського патріархату чинять спробу захоплення житлового будинку, в якому проживає священик УПЦ з сім’єю. Розкольники увірвались в будинок! Виносять речі! Поліція — спостерігає».

Коментуючи ситуацію для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, протоієрей Олег Точинський розповів, що захопленню передувало засідання в Іваничівському суді щодо права власності на житловий будинок, у якому проживає священик Володимир-Волинської єпархії УПЦ протоієрей Ігор Маргіта з сім’єю.

«Громада УПЦ висунула претензії на право власності щодо цього житлового будинку. Разом з тим, громада УПЦ КП також зажадала цей будинок собі у власність, — зазначив він. — Сьогодні відбулось одне з судових засідань щодо цієї теми. Юристка Волинської єпархії УПЦ КП Юлія Спіріна не змогла надати вичерпних доказів, які б засвідчували право власності на цей будинок представників УПЦ КП. Судове слухання було перенесено. Але прихильники УПЦ КП в Грибовиці не забажали чекати наступного засідання і, на чолі зі своїм сільським головою — Павлом Степанцем, увірвались у будинок священика. Тепер виносять звідти речі».

Нагадаємо, з вересня 2015 року віруючі були позбавлені можливості молитися у власній церкві, а згодом – у грудні того ж року – вона взагалі була силоміць захоплена прихильниками «Київського патріархату» на чолі з сільським головою Павлом Степанцем. З тих пір сільрада за підтримки чиновників РДА намагається створити умови, при яких священик сам би залишив прихід. Однак, попри складнощі, громада не зневірилася та продовжувала звершувати літургійне життя в пристосованому для молитви будинку настоятеля. Нещодавно, за сприяння благодійного фонду з Київщини в Грибовицю був транспортований дерев’яний храм, перша Літургія в якому була звершена 6 серпня. Розкольники всіляко перешкоджали зведенню цієї церкви, а тепер перейшли до силового захоплення будинку священика.

 

Просмотров: 2031