Блаженніший Митрополит Онуфрій: Людина, яка стверджує, що гідна кращого, намагається зробити Бога своїм боржником (+відео)

Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у своїй недільній проповіді в Спасо-Преображенському соборі столиці, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«В наші дні модно говорити “я гідний кращого”. Можливо, люди, які так вважають, не розуміють, що це хула на Бога, але це так. Вони роблять Бога своїм боржником», — зазначив Предстоятель.

Не Бог є боржником у людини, а ми усім завдячує своєму Творцю, нагадав Митрополит Онуфрій.

«”Чому я заробив стільки, а мені дали менше? Бог мене обрахував, обділив” — нарікають деякі люди. Але такого не буває. Правильно буде сказати: “Я більше отримав, ніж я гідний”, — продовжив Блаженніший владика. — Все, що ми маємо, це дар Божий. І ми нічим не можемо Бога зробити своїм заложником. Бог нічого нам не винен! Ми у всьому Йому боржники! Навіть у тому, що існуємо — за своє буття і свої таланти — ми у боргу перед Богом».

Все, що людина отримала в дар від Господа, вона покликана використовувати на добрі справи, не очікуючи особливих нагород.

«Якщо ми чинимо щось добре, то це не робить Бога нашим боржником. Ми просто виконуємо те, що повинні. Ми використовуємо отримані дари на те, що Бог заповідав нам творити», — підкреслив Його Блаженство.

Просмотров: 1289

Залишити відповідь