Начальник Коломийського відділу поліції проігнорував рішення суду і допоміг розкольникам заволодіти храмом УПЦ в с. Старий Гвіздець (відео)

Суд виніс ухвалу, якою задовольнив скаргу релігійної громади УПЦ села Старий Гвіздець на бездіяльність Коломийського відділу поліції.

4 листопада 2017 року відбулось насильницьке заволодіння Свято-Успенським храмом, що знаходиться у селі Старий Гвіздець Коломийського району Івано-Франківської області. Попри рішення суду, поліція встала на бік рейдерів з «Київського патріархату». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Івано-Франківської єпархії.

О 9-й годині ранку прихильники «Київського патріархату» відчинили храм та провели у ньому своє богослужіння. Близько 30-ти поліцейських відтіснили віруючих Української Православної Церкви і не дозволили їм увійти до церкви.

Варто зазначити, що напередодні, 3 листопада, Коломийський міськрайонний суд виніс ухвалу, якою задовольнив скаргу релігійної громади села Старий Гвіздець на бездіяльність Коломийського відділу поліції та зобов’язав правоохоронців внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань з приводу подій, які відбулись у Старому Гвіздці минулого місяця.

Нагадаємо, 14 жовтня Старогвіздецьким сільським головою Дяківим Михайлом Петровичем було проведено збори жителів села, на яких виносилось питання про зміну канонічного підпорядкування релігійної громади Свято-Успенського храму у підлеглість «УПЦ КП». В ході тих подій представники «Київського патріархату» заволоділи ключами від святині і фактично стали утримувати її під своїм контролем.  В свою чергу це стало підставою для подання громадою заяви про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст. ст. 161, 179 КК України.

Цього разу начальник Коломийського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області Остап Романович Білейчук особисто заборонив православним вірянам зайти до церкви, яка була передана їм у користування ще у 1991 році, та наголосив, що якщо віруючі чимось незадоволені, то вони можуть оскаржити його дії у суді. Саме цей посадовець у червні сприяв захопленню Свято-Благовіщенського храму Української Православної Церкви міста Коломиї так званими «капеланами» Української Греко-Католицької Церкви.

На разі настоятель храму священик Миколай Кушнір та його численна паства змушені проводити богослужіння під стінами храму.

Нагадаємо, НВО «Громадський правозахист» у своєму дослідженні зазначили, що відповідальність за зростання злочинності на релігійному ґрунті в Україні може лягти на правоохоронні органи.

Просмотров: 1297

Залишити відповідь