У день свого народження Предстоятель очолив богослужіння на Святій Горі Афон

5 листопада 2017 року, у день свого народження, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив богослужіння у Старому Русіку – скиту Свято-Пантелеймонівського монастиря на Святій Горі Афон. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій. За богослужінням також молилися священики, монахи та миряни, які приїхали на Афон з України.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за Україну.

Центральний Свято-Пантелеймонівський храм скиту Старий Русік, де відбувалось богослужіння, нещодавно був відреставрований до святкування 1000-ліття давньоруського чернецтва на Афоні.

Сьогодні Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначає День свого народження. Традиційно Предстоятель проводить цей день у молитві на г.  Афон. Нагадаємо, Архіпастир прибув на Святу Гору з паломницьким візитом 31 жовтня.

2-го і 3-го листопада 2017 року під час свого паломницького візиту до Святої Гори Афон Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав монастир Архангелів Дохіар, де звершив Божественну літургію у соборному храмі та очолив молебень з акафістом Божої Матері перед її чудотворною іконою «Скоропослушниця», яка знаходиться в обителі.

Після богослужіння Митрополит Онуфрій з паломниками мав духовну бесіду з ігуменом монастиря Дохіар архімандритом Григорієм. Владика попросив у геронди з братією посилених молитв про мир в Україні і благословення для українського народу та української влади.

У ніч з 3 на 4 листопада Митрополит Онуфрій звершив заупокійну Літургію в храмі на “костниці” Свято-Пантелеймонового монастиря, де містяться поховання спочилої братії обителі.

Нагадаємо, архієреї Української Православної Церкви розповіли про те, яким вони бачать Предстоятеля у його щоденному служінні.

Просмотров: 4339

1 коментар

Залишити відповідь