Предстоятель очолив всенічне бдіння напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця

8 листопада 2017 року, напередодні дня пам’яті преподобного Нестора Літописця, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Преподобний Нестор Літописець є Небесним покровителем Київської духовної академії. У день його пам’яті в духовних школах проходить урочистий річний акт.

Його Блаженству співслужили ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Верійський і Наусський Пантелеімон (Елладська Православна Церква), митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, ректор Санкт-Петербурзької духовної академії і семінарії архієпископ Петергофський Амвросій,  архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Боярський Феодосій, голова Учбового комітету УПЦ архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Новосанжарський Веніамін, єпископ Баришівський Віктор, а також викладачі, випускники, студенти та гості Київський духовних шкіл у священному сані.

Завтра Предстоятель Української Православної Церкви звершить Божественну літургію у тому ж храмі. Початок богослужіння о 8:00.

Нагадаємо, сьогодні розпочалися урочистості з нагоди Актового дня Київських духовних шкіл. 

 

Просмотров: 1828

Залишити відповідь