Вмч. Димитрію Солунському посиленно помолилося Православне Полісся. Мощі святого прибули з Греції

Два дні тому святиню зустрічали в Житомирській єпархії, сьогодні у день пам’яті великомученика Димитрія, ковчег з мощами доставили у столицю.

6 листопада 2017 року у супроводі митрополита Верійського, Науського і Кампанійського Пантелеймона велика світова святиня із Греції – ковчег із чесними мощами святого великомученика Димитрія Солунського прибула у Житомирську єпархію. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Святиню зустрічали священослужителі Бердичівського благочиння, на чолі з правлячим архієреєм Житомирської єпархії митрополитом Никодимом, а також численні віряни та жителі невеличкого селища Гришківці біля храму в честь великомученика Димитрія.

Нагадаємо, раніше, 2 листопада десниця великомученика була доставлена у Вінницю.

Мощі святого великомученика були перенесенні до храму, де розпочався молебень, під час богослужіння віряни мали змогу вклонитись святині та піднести спільну молитву до угодника Божого.

Із Грішківець ковег з мощами відправився до м. Житомир. В обласному Спасо-Преображенському кафедральному соборі святиню зустрічали священики міста та сотні православних житомирян.

Митрополит Никодим звернувся до присутніх із вітальним словом та висловив щиру подяку митрополиту Пантелеймону за можливість доторкнутися до світової святині на теренах Житомирщини, а також закликав мирян до посиленної молитви перед чесними мощами великомученика Димитрія Солунського.

Святі мощі великомученика перебували у Спасо-Преображенському кафедральному соборі до 8-го листопада, дня пам’яті св. вмч. Димитрія Солунського. А ввечері цього ж дня о 17:00 святиню зустріли у столичному Спасо-Преображенському соборі.

Просмотров: 947

Залишити відповідь