У скандальному садочку дітям знову дозволили носити натільні хрестики

Громадськість допомогла відстояти релігійні права дітей і батьків.

Наступного дня після винесення обговорення в публічну площину ситуації навколо носіння натільних хрестиків у дитячому садочку Боярки «Іскорка» на Київщині, наказ завідуючої дитячого садочку про заборону був знятий. Про це написав у себе на на сторінці в фейсбуці ієромонах Флавіан (Гоженко), настоятель Свято–Михайлівського храму м. Боярка, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Наказ про відміну від 7 листопада 2017р.

«Дякую всім разом і кожному окремо, дорогі друзі, хто долучився до відстоювання права дітей одягати хрестик в дитячий садочок», — зазначив він.

«Тільки що мені повідомили, про те, що в Боярському дитячому садочку «Іскорка» наказ зняли і сьогодні ніхто з дітей хрестики не знімав», — поділився інформацією священик.

Нагадаємо, у вищезгаданому наказі натільні хрестики були перераховані серед прикрас, а заборону носіння обумовлено «безпекою дітей та втратою дітьми цінних речей». Прохання батьків про відміну заборони завідуючою дитячого садочку Ковальчук Н.Г. ігнорувалися протягом декількох місяців. Відстояти релігійні права дітей і батьків допомогла громадськість.

Просмотров: 914

1 коментар

  1. Думаю, юридичному відділу слід було б відреагувати на такі дії завідуючої дитсадка.
    Це проба нашої твердості.
    Якщо промовчимо – буде злива таких обмежень.

Залишити відповідь