У СБУ позитивно оцінюють участь Святішого Патріарха Кирила у процесі повернення заручників

Прес-центр Служби безпеки України 16 листопада оприлюднив заяву, в якій зазначив, що зусилля Патріарха Московського і всієї Русі Кирила сприятимуть якнайшвидшому поверненню додому кожного із заручників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на ssu.gov.ua.

16 листопада 2017 року  прес-центр СБУ оприлюднив заяву, в якій надав оцінку останнім ініціативам щодо повернення українських військових, що знаходяться  в полоні на Донбасі. Зокрема, у заяві відзначається позитивна роль у цьому Його Святості, Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

«Вважаємо, що приєднання очільника російської православної церкви Кирила до спільних зусиль глав усіх світових конфесій в рамках реалізації ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій сприятиме якнайшвидшому поверненню додому кожного із заручників», — сказано у заяві.

Нагадаємо, що вчора Святіший Патріарх Кирил звернувся до В.В. Путіна з проханням допомогти звільнити українських військових, які перебувають у полоні на Донбасі.

За час збройного конфлікту на Донбасі зусиллями Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого  Митрополита Онуфрія та духовенства різних єпархій УПЦ було визволено з полону 15 українських військових. В останнє, повернення українського «Кіборга» Тараса Колодія відбулося 11 місяців тому, 16 грудня 2016 року, до свята Святителя Миколая. Місія УПЦ неодноразово доставляла гуманітарну допомогу для полонених воїнів, священики мали можливість надати їм духовну підтримку і звершити над ними церковні таїнства.

Просмотров: 940

Залишити відповідь