На Прикарпатті віряни УПЦ продовжують молитовні стояння попри тиск і погрози (+відео)

Тривають молитовні стояння вірян Свято-Благовіщенського храму м. Коломиї, який був силою захоплений т.з. капеланами УГКЦ та релігійної громади на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Старий Гвіздець, церкву якої захопив «Київський патріархат». Про це  повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Івано-Франківської єпархії.

Попри погрози та факти застосування сили18 листопада 2017 року парафіяни Свято-Благовіщенського храму  на чолі з кліриком церкви протоієреєм Віталієм Дімничем звершили акафіст Архістратигу Божому Михаїлу.

19 листопада з благословення єпископа Івано-Франівського і Коломийського Тихона до храму на честь Успіння Пресвятої Богородиці с. Старий Гвіздець для молитовної підтримки громади, котра вже більше місяця змушена молитися на вулиці, прибули часточки мощей святителя Спиридона Триміфунського.

Віряни мали змогу молитовно вклонитися святині та пройти з нею навколо храму хресним ходом.

Святий Спиридон відомий своїм смиренним, богоугодним життям та захистом віри на І Вселенському соборі проти аріан.

Незважаючи на прохання громади, вірні УПЦ до храму так і не були допущені. Представники поліції, хоч і заявили, що прибули для охорони правопорядку, проте віруючих, котрі представили всі документи, що свідчать про право звершувати богослужіння у даній культовій споруді, до храму так і не допустили.

УПЦ залучає весь комплекс національних та міжнародних правових засобів для відновлення порушених прав православних громад.

Просмотров: 723

Залишити відповідь