Донорство в УПЦ: архієреї, священики, студенти семінарій, військові долучаються до ініціативи

В Запорізькій, Одеській та Олександрійській єпархіях духовенство та миряни беруть участь в марафонах по збору крові. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

21 листопада 2017 року духовенство єпархії на чолі з митрополитом Запорізьким і Мелітопольським Лукою взяло участь у благодійному марафоні зі здачі донорської крові «У краплі крові – врятоване життя», який стартував в обласній клінічній лікарні.

Церемонія офіційного відкриття марафону розпочалася з напутнього слова, з яким до присутніх звернувся владика Лука.

«Дана акція має, перш за все, духовну основу. Її завдання – ще раз підтвердити, що ми єдині у Христі, і в разі необхідності готові поділитися один з одним усім», — сказав Його Високопреосвященство.

Наступного дня, 22 листопада, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела та ініціативи єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння в Одеській духовній семінарії відбулася донорська акція.

Студенти ОДС здали кров в допомогу дітям з онкологічними захворюваннями.

Нещодавно в Олександрійській єпархії пройшла акція «Кров заради життя», метою якої став заклик ставати донорами.

Як повідомив протоієрей Олександр Шнякін, на котрого покладено контроль та підтримка акції, протягом всього періоду завдяки участі єпархіального відділу по співпраці із ЗСУ та православної благодійної організації «Серце матері», чимало військовослужбовців та мешканців міста стають донорами крові.

Ми вже писали раніше, що священнослужителі УПЦ по всій Україні стають донорами крові для онкохворих дітей. В Українській Православній Церкві закликають долучатися до важливої ініціативи.

Просмотров: 246

Залишити відповідь