Предстоятель УПЦ: Блаженніший Митрополит Володимир – це великий Архіпастир (+відео)

Про це сказав під час своєї проповіді 23 листопада Блаженніший Митрополит Онуфрій, згадуючи покійного Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Володимира, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У своєму слові, два роки тому, в день 80-річчя з дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира, Його Блаженство звернув увагу на особливе значення особистості покійного Предстоятеля для Церкви.

«Це незвичайна людина, великий Архіпастир, який прикрашав нашу Церкву і управляв Нею більше 20 років. Він залишив в історії Церкви світлий, яскравий і святий слід», – сказав Його Блаженство.

Цитуючи слова Священного Письма «Пам’ятайте наставників ваших …, і наслідуйте їхню віру» (Євр. 13, 7), Блаженніший владика зазначив, що «ми завжди згадуємо цього доброго наставника і хотіли б наслідувати його віру, якою він, за словом Василія Великого, міг «гасити полум’я вогню, і вуста левів затуляти»».

Читайте також: Блаженнейший Митрополит Владимир: Только веруй

Блаженніший Митрополит Володимир відрізнявся ще однією особливою чеснотою – смиренням, яка зростала від посвячення його життя Богу, розповів Митрополит Онуфрій: «Апостол Павло говорить про те, що «живемо – для Господа живемо; вмираємо – для Господа вмираємо І чи живемо, чи вмираємо – ми Господні »(Рим.14: 8). Це був закон життя Його Блаженства. Він жив не для себе, а заради Бога, заради того, щоб возвеличити ім’я Господнє на землі».

Предстоятель згадав про улюблені слова Первосвятителя: «Нічого ніколи не просив, і ні від чого ніколи не відмовлявся». «Це, на перший погляд, прості слова, але вони відображають той стан смирення, в якому знаходилася душа покійного Блаженнішого Митрополита Володимира», – зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

У День народження Його Блаженства Предстоятель УПЦ закликав усіх виконати свій синівський обов’язок перед спочилим Архіпастирем – молитися за упокій його душі.

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир (Сабодан) народився 23 листопада 1935 року на Хмельниччині, у селі Марківці Летичівського району. Очолював Українську Православну Церкву з 1992 по 2014 роки. Завершив свій земний шлях 5 липня 2014 року.

Просмотров: 2231