Вищий господарський суд визнав незаконним захоплення розкольниками храму в Кам’янець-Подільській єпархії

16 листопада 2017 року Вищий господарський суд України скасував постанови хмельницьких і рівненських суддів, які виносили рішення на користь церковних рейдерів с. Нестерівці на Хмельниччині, нехтуючи правилами об’єктивного розгляду судової справи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Кам’янець-Подільській єпархії.

Звернутися до вищої судової інстанції селян змусили безкарні дії розкольників, які очолювані забороненим у священнослужінні священиком, силою захопили місцевий Свято-Миколаївський храм. Попередні намагання захистити законні права та справедливість у Хмельницькому господарському та Рівненському апеляційному судах були марними.

Як виявилося пізніше, при попередніх розглядах справи судді ігнорували вимоги чинного законодавства та ухилилися від всебічного, повного і об’єктивного розгляду всіх її обставин.

Наразі рішення попередніх судових інстанцій на користь розкольників були скасовані, а справа з урахуванням роз’яснень Вищого господарського суду України передана на повторний розгляд.

Просмотров: 531

Залишити відповідь