Блаженніший Митрополит Онуфрій взяв участь у державній церемонії вшанування жертв голодоморів в Україні (+відео)

25 листопада 2017 року на території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» відбулася державна церемонія вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

У заході взяв участь Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Онуфрій, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та вікарій Київської Митрополії архієпископ Ірпінський Климент, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В державній церемонії взяли участь Президент Петро Порошенко, а також інші представники влади, дипломатичного корпусу, релігійні лідери різних конфесій та громадські діячі.

Президентом було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання та акцію «Запали свічку». Насамкінець, присутні віддали шану всім, хто загинув від голоду в ‎1932-1933 роках.

Цього дня з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у зв’язку з Днем пам’яті жертв голодоморів в Україні в усіх храмах і монастирях УПЦ відбулися панахиди за спочилими в роки лихоліття.

 

Просмотров: 2828

Залишити відповідь