Митрополит УПЦ очолив молитву української діаспори у Швеції за жертвами Голодомору (+видео)

25 листопада 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, який перебуває з пастирською поїздкою у Швеції, звершив панахиду за упокій жертв Голодоморів в часи безбожної влади убієнних. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ.

Заупокійна молитва була піднесена у православному храмі свт. Миколая Чудотворця в м. Боліден (область Вестерботтен, Швеція).

Митрополиту Луці співслужили клірики Запорізької єпархії, які супроводжують владику під час його пастирського візиту до Швеції. У поїздці також бере участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич.

В своєму слові після панахиди владика Лука зокрема зазначив: «Що було тим найголовнішим, що втратив комуністичний режим? Бога! І ми бачимо, до чого це призвело: суспільство, що живе без Бога не просто перетворюється на дещо навіть гірше за дику тварину. Воно приречено на самознищення».

«Сьогодні, Мати Церква молиться за усіх жертв, що полягли у результаті страшних, нелюдяних подій, і здіймає свій голос, для того, щоб кожен ще раз замислився, до якої міри він може впасти, якщо прибере Бога зі свого життя. Це вірний шлях до самознищення, до саморуйнування. Шлях, що не має жодних моральних норм та обмежень, – підкреслив митрополит Лука. – Ми молимося, аби Господь зберіг в нас людяність, зберіг образ Божий у кожному серці».

Завтра, 26 листопада 2017 року, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, освятить у м. Боліден храм на честь святителя Миколая. При церкві буде відкрита українська православна парафія, утворена вихідцями з Запорізької області, котрі проживають в цьому регіоні Швеції.

Просмотров: 505

Залишити відповідь