Митрополит УПЦ відкрив нову православну парафію в м. Буліден (Швеція)

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за погодженням з Управлінням по закордонних установах РПЦ 26 листопада 2017 року митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука освятив храм на честь св. Миколая Чудотворця в шведському місті Буліден (Boliden, область Вестерботтен), що на півночі країни. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Після чину освячення в храмі було звершено урочисту Божественну літургію, за якою митрополиту Луці співслужив заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та представники духовенства Запорізької єпархії УПЦ. Ініціатива відкриття парафії належить нашим співвітчизникам – вихідцям з Запорізької області, які проживають у цьому регіоні Швеції.

На святкове богослужіння зібралися православні з навколишніх міст – Лулео, Шеллефтео та ін. За богослужінням молилися православні українці, росіяни та шведи. Під час Літургії була прочитана молитва за мир в Україні.

Після завершення Божественної літургії владика Лука виголосив проповідь на тему євангельського читання. Вітаючи прочан з відкриттям нової парафії, що тепер має власний типовий храм, владика підкреслив, що «цей храм відкритий для всіх, не лише для українців чи росіян, а для всіх, хто любить Бога, хто вірний Богу».

Митрополит Лука нагородив орденом Української Православної Церкви на честь преподобної Анастасії Київської парафіянку парафії пані Вікторію Вікстрем, стараннями якої було придбане та облаштоване приміщення храму. Владика також подякував представникам духовенства своєї єпархії, благочинному м. Мелітополя протоієрею Максиму Смірнову та диякону Олександру Бєднову за сприяння та активну участь в організації парафії.

Митрополит Лука також дав інтерв‘ю місцевому телебаченню та поспілкувався з представниками місцевих ЗМІ.

ВЗЦЗ УПЦ продовжує працювати над створенням українських православних парафій в місцях компактного проживання наших співвітчизників у різних країнах світу.

 

Просмотров: 451

Залишити відповідь