У Запоріжжі свободівці “вшанували” пам’ять жертв голодоморів провокаціями проти УПЦ

Запорізькі активісти з ВО «Свобода» та інші радикальні націоналісти у День пам’яті жертв Голодомору, 25 листопада 2017 року, біля будинку, де у 1932 році розташовувався дитячий притулок і де загинули від голоду сотні дітей, затягли прохід жовто-синіми стрічками і до меморіальної дошки з іконою Богородиці прикріпили напис «московським попам тут не раді». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Праворадикали влаштували це блюзнірство спеціально перед початком молитви за жертвами Голодомору духовенства Запорізької єпархії УПЦ, про що розповіли у ЗМІ.

Попри провокацію, міське духовенство разом з десятками вірних Православної Церкви зібралися у запланований час, о 12:00, під будинком по вул. Олександрівській, 7, і помолилися за всіх дітей, які загинули під час голодів 1932-1933 років у цьому дитячому притулку.

Молитва за жертв голодоморів з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія цього дня звучала у всіх храмах та монастирях Української Православної Церкви. Предстоятель УПЦ взяв участь у державній церемонії вшанування жертв голодоморів в Україні. А правлячий архієрей Запорізької єпархії митрополит Лука очолив молитву за жертвами Голодомору української діаспори у Швеції.

Просмотров: 846

Залишити відповідь