Під час своєї доповіді на Архієрейському Соборі Руської Православної Церкви 30 листопада 2017 року Блаженніший Митрополит Онуфрій звернув увагу присутніх на занепокоєння віруючих Української Православної Церкви у зв’язку з відсутністю альтернативи в отриманні біометричних паспортів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Блаженніший Митрополит Онуфрій
Блаженніший Митрополит Онуфрій

Його Блаженство підкреслив, що впровадження в Україні біометричних документів протягом останніх кількох років викликало занепокоєння у багатьох віруючих. Зокрема православних хвилює відсутність альтернативи в отриманні паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм (чіпом).

«У своїх численних зверненнях віруючі Української Православної Церкви, через свої релігійні переконання, висловлюють небажання отримувати паспорт у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, — зазначив Предстоятель УПЦ. — Священний Синод Української Православної Церкви неодноразово звертався до вищої державної влади з проханням врахувати необхідність принципу добровільності і альтернативності при прийнятті будь-яких ідентифікаторів, що передбачає можливість вибору традиційних методів посвідчення особи».

Блаженніший владика повідомив, що у своєму роз’ясненні у відповідь на звернення Синоду Міграційна служба України зазначила: «паперові паспорти всіх видів будуть діяти до терміну завершення їх дії, однак, при отриманні нових паспортів з 14-річного віку, при втраті або продовженні дії паспорта, державні органи будуть видавати тільки пластикові карти з електронним носієм».

«Таким чином, згідно з цим роз’ясненням, — підкреслив Митрополит Онуфрій, — альтернативність для віруючих, які не бажають брати електронні ідентифікатори особистості, не передбачається».

Просмотров: 2265

1 коментар

Залишити відповідь