Член комісії по переговорам з «УПЦ КП»: Для діалогу з «Київським Патріархатом» потрібно припинення ворожої риторики

Заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату протоієрей Миколай Балашов поділився своїм баченням діалогу з представниками «Київського Патріархату». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на «Правмир».

Протоієрей Миколай Балашов є членом спеціальної комісії для перемовин з тими, хто відділився від церковного спілкування.

За словами представника РПЦ, на Архієрейському соборі «не було суттєвих розбіжностей щодо доцільності початку діалогу» з представниками «Київського Патріархату».

«Сьогоднішнє рішення собору — це продовження тієї лінії, якої наша Церква дотримується протягом усіх цих 25 років. У 2008 році Архієрейський собор у визначенні “Про єдність Церкви” схвалив зусилля Української Православної Церкви щодо подолання розколу за допомогою діалогу. В основі цього діалогу — вірність канонічному переданню Церкви і прагнення повернути до церковного спілкування тих, хто відокремився від спасительної єдності», — заявив протоієрей Миколай.

Він висловив надію на те, що діалог з представниками «Київського Патріархату» може стати початком припинення насильницьких дій щодо православних парафіян і спроб вигнання віруючих Української Православної Церкви з храмів.

«Хотілося б, щоб для діалогу був створений сприятливий грунт. Потрібно припинення ворожої риторики. Потрібно припинення насильницьких дій і спроб вигнання віруючих з храмів», — зазначив заступник голови ВЗЦЗ.

Просмотров: 2303

Залишити відповідь