Архієрейський собор Руської Православної Церкви закликав до молитви за визволення військовополонених на Донбасі

Про це стало відомо з підсумкової Постанови, ухваленої учасниками Освященного Архієрейського Собору РПЦ, що була оприлюднена 2 грудня, у день його закриття, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Архієрейський Собор закликає світову спільноту сприяти відновленню міцного і справедливого миру на землі України, – йдеться у 27 пункті Постанови. – Собор схвалює зусилля Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила і Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія зі звільнення військовополонених і закликає до молитви про визволення полонених».

Під час свого виступу на пленарному засіданні Святіший Патріарх Кирил також відзначив позитивну роль діяльності Української Православної Церкви щодо визволення військовополонених.

Нагадаємо, за час збройного конфлікту на Донбасі зусиллями Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія та духовенства різних єпархій УПЦ було визволено з полону 15 українських військових. З проханням сприяти процесу визволення військовополонених на Донбасі до В.В. Путіна звертався Святіший Патріарх Кирил, що було позитивно відзначено Службою безпеки України.

Просмотров: 1482

Залишити відповідь