У Португалії протягом двох місяців УПЦ відкрила дві нові парафії

Розпочалися регулярні богослужіння у новоствореній українській православній парафії у місті Торриш Новаш.

3 грудня 2017 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія та за погодженням з єпископом Корсунським Нестором у місті Торриш Новаш (Torres Novas, Португалія) розпочалися регулярні богослужіння в новоутвореній українській православній парафії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт ВЗЦЗ.

Першу Божественну літургію в цей день звершив клірик Української Православної Церкви протоієрей Миколай Павлишин, якому доручено опікуватися новоствореною громадою.

За богослужінням, у якому взяли участь як місцеві українці, так і православні інших національностей, було піднесено молитву за мир в Україні.

У місті Торриш Новаш та в прилеглих населених пунктах проживає значна кількість українців, а тому потреба у відкриті української православної парафії у даній місцевості існувала вже давно.

Богослужіння української православної парафії у Торриші Новаші звершуються щонеділі у храмовому приміщенні за адресою: R Nossa Sra. Vale 2350-815 Torres Novas.

На сьогоднішній день, це вже друга парафія, яку відкрила Українська Православна Церква у Португалії. 12 листопада 2017 року було утворено православну парафію у м. Брага.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків продовжує працювати над організацією та відкриттям українських православних парафій у місцях компактного проживання наших співвітчизників у різних країнах світу.

Просмотров: 1106

Залишити відповідь