Архієрей УПЦ взяв участь у прийомі з нагоди державного свята Японії – Дня народження імператора

7 грудня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні пана Сумі Шігекі, вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій взяв участь у святковому прийомі, організованому японським посольством в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захід проходив з нагоди державного свята Японії – 84-го Дня народження імператора Акіхіто. Згідно з конституцією країни, імператор – це символ держави і єднання народу, отже, День народження імператора є національним святом і святкується не тільки членами імператорської сім’ї та її близькими друзями, але всією японської нацією. Імператор народився 23 грудня 1933 року, і з моменту його вступу на престол в 1989 році цей день став державним святом.

Святковий прийом відвідали державні службовці, діячі релігії, науки, культури. Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Феодосій привітав пана Посла та членів дипломатичного корпусу зі святом, побажав здоров’я і довгих років життя імператору Акіхіто, а також благополуччя і миру народу Японії.

Просмотров: 375

Залишити відповідь