Священик Вінницької єпархії відвіз допомогу дітям, людям похилого віку та військовослужбовцям у зону АТО

Повернувшись з поїздки, священнослужитель розповів про свою чергову місію та привіз подяки для благодійників.

З 26 листопада по 1 грудня тривала чергова поїздка в зону бойових дій на Схід країни священика Вінницької єпархії протоієрея Анатолія Кузнєцова, який разом з колегами-волонтерами доставив чотири з половиною тони гуманітарної допомоги у кілька дитячих будинків та військових частин у Донецькій області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії.

Як розповів отець Анатолій, першим у маршруті був дитячий будинок у м. Торецьк, де проживають 32 дитини. Від переважної більшості з них батьки відмовилися, але є й такі, чиї батьки загинули або померли. Священик передав сюди крупи, які придбала Вінницька єпархія та благодійники, цукор, городину, соки від фірми «Сандора», які надали партнери по волонтерській діяльності – «Спілка десантників Вінниччини» і її представник Сергій Буравель котрий передав також засоби особистої гігієни.

За словами о. Анатолія будинок у Торецьку надзвичайно потребує допомоги: підвали для продуктів на даний час абсолютно пусті. Діти і вихователі повністю залежать від підтримки благодійників і військових, зокрема групи цивільно-військового співробітництва СІМІС, котрі виконують свою службову місію у даному регіоні.

Наступним у поїздці були відвідини військовослужбовців 95-ї та 25-ї бригад Збройних Сил України, де служить багато земляків з Вінниччини. Їм були передані особисті передачі від рідних, а також зібрані волонтерами продукти, молоко соки, медикаменти, продукти харчування, щоби урізноманітнити раціон бійців домашніми стравами, а також тепла білиза.

Отець Анатолій з волонтерами відвідав також «Дім милосердя» в с. Новомихайлівка, куди передав медикаменти, крупи, цукор, борошно, соки, городину, зібрані духовенством і вірянами Вінницької єпархії, а також інвалідні візки від вінницьких волонтерів Тетяни Власюк і Людмили Бобровської, котрі постійно долучаються до підготовки поїздок, які організовує священик. Директор «Дому милосердя» ієрей Ігор Кубишин подякував вінничанам за візочки, які необхідні для його підопічних пенсіонерів, яких є 38, а лежачих з них – 16.

Повернувшись у Вінницю о. Анатолій Кузнєцов передав подяки від дітей і стареньких, а також від військових із зони проведення АТО усім священикам і парафіянам храмів Вінницької єпархії, котрі долучилися до збору допомоги, а також благодійникам, зокрема Андрію Нечипоруку, котрий надавав продукти, вже згаданим волонтерам Тетяні Власюк і Людмилі Бобровській, а також Олегу Парфілову, який знайшов пальне для здійснення цієї поїздки. Особливу подяку протоієрей Анатолій висловив колективу та студентам Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, котрі пожертвували багато коштів, продуктів і речей для тих, хто їх потребує на сході України.

Просмотров: 283

Залишити відповідь