Священики УПЦ отримали нагороди до Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України

Клірики Волинської, Вінницької та Чернігівської єпархій отримали медалі «За гідність і патріотизм», нагороду «Єдність України» та почесні грамотами. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

5 грудня 2017 року, з нагоди Міжнародного Дня волонтера, у Вінниці відзначили кращих волонтерів регіону. Серед нагороджених — священик з Барського району, настоятель Спасо-Преображенського храму с. Балки протоієрей Іоанн Ломага. Отець Іоанн постійно співпрацює з місцевими волонтерами, збирає допомогу, яку передають військовим на передову, а також у реабілітаційний центр у м. Львові. Крім того парафія, яку очолює протоієрей Іоанн, опікується сім’ями загиблих учасників АТО, що живуть у їхньому селі. За свою волонтерську діяльність клірик Вінницької єпархії отримав нагороду «Єдність України».

Цього ж дня у м. Мені на Чернігівщині під час урочистостей, присвячених Міжнародному дню волонтера та Дню Збройних Сил України, митрофорний протоієрей Василій Томишин, настоятель Свято-Троїцького храму міста був нагороджений почесною грамотою.

Відзнаку священнослужитель отримав за особистий внесок у розвиток волонтерського руху, вирішення питань соціального захисту ветеранів, активну громадську діяльність. Під час заходу учасники вшановували жителів Менщини, які за покликом серця щодня допомагають людям, що опинились у скруті, потребують уваги і допомоги. Голова районної ради Олександр Мисник, голова районної державної адміністрації Валерій Щукін, міський голова Геннадій Примаков, голова районної ветеранської організації Раїса Москальська, заступник Менського районного військового комісара Олег Попов, голова районної організації Спілки воїнів афганців Леонід Титаренко дякували волонтерам, військовослужбовцям за їхню роботу, за мужність та відданість справі. Кращим волонтерам району та військовослужбовцям були вручені почесні грамоти та подяки.

Наступного дня, 6 грудня, у день Збройних сил України, у Камінь-Каширській райдержадміністрації відбулися урочисті збори за участю священиків місцевого благочиння Волинської єпархії УПЦ. Четверо священнослужителів отримали нагороди з нагоди свята української армії.

Голова ради правління ГО ветеранів АТО «Побратим» Андрій Чурак та його заступник Валентин Мельник вручили медалі «За гідність і патріотизм» благочинному протоієрею Стефану Михалюку, настоятелю міського храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрею Юрію Михайлову, настоятелю Петро-Павлівського храму села Підцир’я протоієрею Сергію Михалюку та клірику Іллінського храму міста протоієрею Владиславу Михалюку.

Просмотров: 335

Залишити відповідь