Віруючі УПЦ звернулися до Президента України (+відео)

«Перший Козацький» опублікував звернення віруючих села Старий Гвіздець, що на Івано-Франківщині, і священнослужителів УПЦ до Президента. У ньому парафіяни громади храму Успіння Пресвятої Богородиці висловлюються проти дискримінації УПЦ, свавілля влади і проти антицерковних законопроектів. Повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на raskolam.net.

«Пане Президенте, ви колись ходили в наші храми, відвідували наші монастирі. Щоб був мир і спокій в державі, не приймайте ці закони», – закликає Ігор Вівчарик.

«Ці закони несуть міжнародну ворожнечу. Наш контингент в першу чергу багатонаціональний, і не можна всю Україну рівняти під одну Галичину», – вважає священик Свято-Троїцького храму Ржищева ієрей Юрій Гичка.

Одна з парафіянок рейдерські захопленого храму села Старий Гвіздець Оксана Пернаровська розповідає про випадки фізичного насильства по відношенню до віруючих УПЦ і просить президента Порошенка відновити законність і справедливість.

У свою чергу священнослужитель Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський закликає депутатів не приймати і не виносити на голосування антицерковні законопроекти, включно із законопроектом №4128, які погіршують становище віруючих всередині країни і міжнародний імідж України.

Нагадаємо, що один з авторів антицерковних законопроектів, нардеп Єленський, незважаючи на переконання віруючих УПЦ, запевнив, що буде голосувати і лобіювати законодавчу ініціативу.

Просмотров: 1168

1 коментар

Залишити відповідь