Афонський ігумен: Ми на Святій Горі дуже скорбимо через український розкол і просимо всіх наших братів повернутися в лоно канонічної Церкви (+відео)

Ігумен Ватопедського монастиря на Афоні архімандрит Єфрем у своєму «слові українцям» закликав до подолання розколу і повернення «всіх наших братів» в лоно канонічної Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідаючи на запитання, що таке Вселенська Церква, афонський ігумен наголосив, що це Тіло Христове, у якому людина намагається досягти святості.

«Якщо людина знаходиться поза Церквою, як би вона не старалася, святості вона досягнути не може, — підкресли він і продовжив. — Ті, хто пішли у розкол, повинні зрозуміти, що знаходиться поза лоном Церкви».

Архімандрит Єфрем зазначив, що розкол — це розділення, яке розрізає, як ножицями, Тіло Христове: «Ми тут на Святій Горі Афон дуже скорбимо через український розкол, який вчинив Філарет».

Афонський старець у своєму слові до українців сказав так: «Ми звертаємося до всіх наших братів, які пішли з канонічної Церкви, і просимо, щоб вони повернулися в лоно Православної канонічної Церкви».

Він також закликав усіх православних ніколи не впадати у відчай, завжди зі смиренням звертатися до Христа, «Який в останній момент, як кажуть в Греції, “за п’ять” обов’язково допоможе, якщо ми, звичайно, самі побажаємо спасіння».

«Я дуже скорблю, коли чую, що в Україні йде війна. З величезним болем ми молимося за всіх тих жертв, які пішли з життя у цій країні. І я звертаюся до наших братів українців: знайте, проблеми не вирішуються за допомогою вогню і зброї, а тільки за допомогою молитов і через правильний діалог. Христос Воскрес!»

Бесіда з афонським старцем відбулася під час зйомок фільму «Українська Православна Церква: в вірі та в правді». У цьому фільмі афонські ігумени, а також Єрусалимський Патріарх Феофіл, ієрархи Кіпрської, Елладської, Польської Православних Церков висловили позицію Світового Православ’я щодо розколу в Україні і відповіли на інші запитання українських журналістів.

Просмотров: 499

Залишити відповідь