Напередодні Неділі святих праотців Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

23 грудня 2017 року, напередодні Неділі 29-ї після П’ятидесятниці, святих праотців, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив всенічне бдіння у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Южненський Діодор, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, а також викладачі Київської духовної академії і семінарії у священному сані та духовенство Києво-Печерської обителі.

За богослужінням молилися студенти Київських духовних шкіл, численні парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

Наприкінці богослужіння Предстоятель очолив чин наречення архімандрита Сильвестра (Стойчева), якого Священний Синод УПЦ 21 грудня обрав єпископом Білогородським та ректором Київської духовної академії і семінарії.

Завтра у цьому ж храмі за Божественною літургією відбудеться єпископська хіротонія архімандрита Сильвестра, яку очолить Блаженніший Митрополит Онуфрій. Початок богослужіння о 8:00.

Просмотров: 1058

Залишити відповідь