Предстоятель буде хрестити кожну п’яту дитину в сім’ях віруючих УПЦ

Блаженніший Митрополит Онуфрій позитивно відреагував на ідею представників духовенства хрестити новонароджених немовлят у багатодітних сім’ях.

25 грудня 2017 року, під час щорічних єпархіальних зборів духовенства Київської єпархії УПЦ, Предстоятель Української Православної Церкви заявив, що готовий звершувати Таїнство Хрещення над кожним п’ятим новонародженим в сім’ях православних християн. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Відповідаючи на запитання про те скільки дітей мало б народитися у сім’ї священика, щоб Таїнство Хрещення над ними, звершував сам Блаженніший владика, він відповів: «якщо ви хочете таку традицію, я не проти. Я думаю, нам потрібно п’яту (хрестити – ред.)».

Його Блаженство уточнив, що Предстоятель Грузинської Православної Церкви, про якого згадало духовенство, звершує хрещення над кожною третьою дитиною, при цьому «він не йде в пологовий будинок, а збирає всіх дітей і хрестить їх одночасно».

«Вибираємо день, збираємо дітей із сім’ї кожного християнина у соборі, запрошуємо когось із владик, священиків, і хрестимо всіх, як цього вимагає Таїнство хрещення. Предстоятель читає всі молитви, а вже інші помазують єлеєм, допомагають», — зазначив Архіпастир.

«Я готовий», — підтвердив він.

Традиція звершувати хрещення над дітьми з багатодітних сімей існує в Грузинській Православній Церкві. Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілля хрестить третього і наступних дітей у християнських сім’ях.

Фото фейсбук

Просмотров: 5713

Залишити відповідь