Клірик Бориспільської єпархії, керівник єпархіального відділу “Церква і культура,” переможець телевізійного шоу “Голос країни 2017” протоієрей Олександр Клименко продовжує активно проповідувати через сцену, відвідуючи різні єпархії України. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Бориспільської єпархії.

Протягом 2017 року отець Олександр виступав у концертних залах багатьох єпархій і парафій Української Православної Церкви. Зокрема у рамках Благодійного марафону культурно-просвітницьких зустрічей, який стартував із благословення Блаженнішого митрополита Онуфрія, священик відвідав Мукачівську, Ізюмську, Житомирську, Запорізьку, Рівненську єпархії, де зібрав багатотисячну глядацьку аудиторію. 24 серпня в День незалежності України у місті Краматорську Донецької області отець Олександр співав під час святкового концерту. Всюди він спілкується з молоддю. Священика постійно запрошують на теле і радіоефіри, беруть інтерв’ю відомі світські видання, під час яких отець Олександр говорить про Бога, Церкву, молитву.

Священик, коментуючи свою діяльність, говорить так: “я їжджу по Україні і співаю для людей, але це не гастролі, це моя проповідь. Бо Господь Іісус Христос не говорив своїм учням, щоб вони сиділи в Єрусалимі і чекали поки до них прийдуть і запитають про Бога. Його слова звучать так: «Ідіть і навчіть всі народи …» Власне, Він наполягає на тому, що треба йти, розповідати, вчити, а потім хрестити. Священик входить в життя суспільства не тому, що хоче залучити якомога більшу кількість прочан в храм чи будувати багато храмів. Священик повинен ділитися своєю вірою. Своїми знаннями про Бога та спасіння, віру. Тому що, коли у тебе в серці є віра, — це радість, ти не можеш нею не ділитися, тебе переповнюють почуття — як же добре жити з Богом, і логічно, що вони повинні вилитися.”

YouTube Rewind 2017 оприлюднив статистику, який відеоконтент до вподоби українцям. У категорії найпопулярніших немузичних кліпів, до першої десятки увійшов виступ клірика Бориспільської єпархії протоієрея Олександр Клименка на шоу «Голос країни». Переможець цього конкурсу виконав пісню М. Мозгового «Материнська любов», чим заслужив визнання глядачів і журі.

Останнім часом священик відвідує передріздв’ярі святкові та благодійні концерти на парафіях Бориспільської і Київської єпархій.

14 вересня отець Олександр виступив у благодійному фестивалі духовної творчості та культури “Новоліття” у селищі Калита Броварського району. 20 грудня батюшка взяв участь у благодійному вечорі “Створи чудо” в селі Зазим’є, а 24 грудня — у святі в честь святого Миколая в парафії Покрова Богородиці міста Києва (на Пріорці) та у “Вечорі літературної творчості” в селі Світильня Броварського району.

Просмотров: 2278

Залишити відповідь