УПЦ: “Обміну ніколи б не було, якби Церква не виступила посередником” (+відео)

Священики Української Православної Церкви супроводжували українських солдатів весь час, поки йшли перемовини про обмін полоненими. Про це розповів голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент у своєму коментарі журналістам газети “Вести”.

“Священики УПЦ супроводжували наших солдатів, які знаходилися в полоні, протягом всього процесу обміну. ​​Завдяки цьому вдалося зберегти домовленості, які були досягнуті в т.ч. зусиллями Блаженнішого Митрополита Онуфрія і Святішого Патріарха Кирила. І, незважаючи на те, що сьогодні безліч політиків намагається приписати собі лаври переможців, цього обміну ніколи не було б, якби УПЦ не виступила як посередник для досягнення цих домовленостей з масового обміну “, – підкреслив архієрей.

Він додав, що завершилася лише перша частина обміну, і переговорний процес ще йде.

“Наші хлопці вже знаходяться на підконтрольній Україні території, вони відходять від шоку і переживань – був період невизначеності, і обмін відкладався. Але весь час поруч з ними були священики УПЦ, які молилися, щоб до Різдва Христового наші хлопці були вдома, у своїх рідних сім’ях”, – сказав владика Климент.

За його словами, звільнених доставлять до Харкова, де їх зустріне Блаженніший Митрополит Онуфрій: він дасть їм своє благословення, після чого вони зможуть зустрітися з рідними і близькими.

Нагадаємо, що 27 грудня зусиллями Української Православної Церкви з полону було визволено 73 українських військових.

Просмотров: 3804

Залишити відповідь