Предстоятель: Звільнення українських військовополонених є першим кроком до перемир’я (відео)

Блаженніший Митрополит Онуфрій прокоментував обмін бранцями, що відбувся 27 грудня 2017 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на NewsOne.

Його Блаженство висловив цілковиту впевненість, що звільнення українських військовополонених є кроком до перемир’я. «Ми вважаємо, і я сподіваюся, – зазначив Предстоятель, – що це є першим кроком до взагалі припинення війни на сході України».

Головною умовою подальшого загального визволення бранців з обох боків збройного конфлікту є добра воля і милосердя – підкреслив Блаженніший владика. «Якщо милосердя не буде, – сказав він, – то ми не матимемо успіху».

«Ми повинні простити один одного, – додав Архіпастир, – обійняти один одного, і це буде запорукою того, що всі будуть звільнені, всі полонені повернуться в свої сім’ї, та запанує мир в нашій державі».

З приводу того, коли може бути наступний і остаточний етап визволення військовополонених Блаженніший Митрополит зауважив: «Мені важко сказати строки, але вірю, що це буде незабаром».

«Перший крок, дуже важливий крок, вже зроблено, – пояснив Предстоятель. – А коли перший крок зроблено – вже пробита та стіна, яка стояла між нами, українцями, і ділила нас на дві частини. Думаю, що ця стіна вже пробита і, дай Бог, щоб вона зовсім була знищена».

Як повідомляють у прес-службі Апарату Верховної Ради, Україна віддала 233 осіб, які були затримані у зв`язку з війною на Донбасі та відбували термін покарання в українських в`язницях, в обмін на 73 українських заручників. Наступний обмін полоненими може бути проведений за формулою «74 на 29», про це сказав Віктор Медведчук для ЗМІ.

Просмотров: 1704

Залишити відповідь