Державна фіскальна служба автоматично перенесе неприбуткові релігійні організації до нового Реєстру

У ДФС України прокоментували практичне впровадження рішення Верховної Ради про скасування перереєстрації статутів релігійних організацій, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Інституту релігійної свободи.

Доручення щодо проведення міжвідомчих консультацій з впровадження прийнятих змін надав Прем’єр-міністр України у відповідь на звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Нагадаємо, 6 жовтня 2016 року народні депутати проголосували за прийняття законопроекту №5050, згідно якого щоб зберегти стан неприбутковості, релігійним організаціям необхідно внести відповідні зміни до статутів у термін до 1 січня 2018 року.

Звертаємо увагу, що релігійним організаціям, які користуються статусом юридичної особи, але дані про них відсутні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, необхідно самостійно подати відомості про себе до державного реєстратора. Це стосується тих релігійних організацій, які були зареєстровані до 1 липня 2004 року, коли набув чинності Закон України про державну реєстрацію юридичних осіб, але з того часу з власної ініціативи не подали відомості про себе до цього Єдиного державного реєстру.

Раніше повідомлялося, що Міністерство юстиції роз’яснило, що для включення релігійної організації, зареєстрованої до 1 липня 2004 року, до Єдиного державного реєстру подається лише Заява про державну реєстрацію включення відомостей про юридичну особу до Єдиного державного реєстру (Форма 9).

Перевірити наявність відомостей про релігійну організацію в Єдиному державному реєстрі можна безкоштовно через онлайн сервіс Мін’юсту за допомогою ідентифікаційного коду юридичної особи (ЄДРПОУ): https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch

Просмотров: 856

Залишити відповідь