У Донецьку віруючі УПЦ відзначили престольне свято у відновленому після руйнування храмі

2 січня 2018 року жителі селища Трудовське міста Донецька зібралися для молитви в храмі на честь святого праведного Іоанна Кронштадтського. Престольне свято парафіяни, на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром Матвєєвим відзначили у відновленому після руйнування у 2014 році храмі. Про це повідомляєте Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Донецької єпархії.

25 серпня 2014 року снаряд розбив стелю і стіни церкви. Розгорілася пожежа, яка знищила все: начиння, облачення священиків, іконостас, образи, що висіли на стінах. З милості Божої обійшлося без людських жертв.

Проте, не дивлячись ні на що, богослужіння в Свято-Іоанівському храмі практично не припинялися. Відразу після ліквідації наслідків пожежі з благословення Високопреосвященнішого митрополита Іларіона був встановлений тимчасовий Престол.

Через деякий час храм стали відновлювати. Були розібрані завали, прибрані обвуглені дошки. Вцілілу частину храму обладнали для здійснення богослужінь. У дар від братської громади з Кронштадта був отриманий іконостас та інше церковне начиння.

Сам факт того, що в храмі є священик, допомагав і допомагає жителям селища Трудовське переживати усі труднощі.

Просмотров: 333

Залишити відповідь