Відбулося перше богослужіння в Благовіщенському храмі Горлівки, зруйнованому в перші дні військових дій

Через три роки після руйнування улюбленого горлівчанами «дерев’яного храму», громада почала відновлювальні роботи і повністю облаштувала нижній цокольний поверх для здійснення богослужінь. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Горлівської єпархії.

5 січня 2018 року, напередодні Різдва Христового настоятель протоієрей Олександр Пеканов і парафіяни зібралися на Царські часи. З цього дня богослужіння в Благовіщенському храмі стануть регулярними.

Завтра, у святвечір, о 7:00 здійсниться богослужіння навечір’я Різдва Христового, а о 16:00 — різдвяне всенічне бдіння. У сам день Різдва в храмі буде звершено Божественну літургію, початок о 8:00. 9 січня літургію в храмі очолить митрополит Горлівський і Слов’янський Митрофан, початок богослужіння також о 8:00.

Бетонний фундамент з цокольним поверхом — це все, що залишилося від храму заввишки 23 метри. Унікальна церква з волинської сосни згоріла дотла в результаті прямого попадання снаряду у серпні 2014 року.

Через три роки громада вирішила відновлювати свій храм. Сьогодні вдалося облаштувати цокольний поверх, де будуть збиратися на богослужіння сотні жителів великого мікрорайону. Планується, що остаточно храм буде відновлений після повного припинення бойових дій на Донбасі.

Просмотров: 504

Залишити відповідь