Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Феофанії (+відео)

9 січня 2018 року, у день пам’яті святого архідиякона та первомученика Стефана, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Пантелеімоновському жіночому монастирі м. Києва (Феофанія). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Сьогодні також вшановується пам’ять преподобного Воніфатія Київського, подвижника Пантелеімонівського монастиря, який жив у 1785-1871 роках. Він відрізнявся подвижницьким життям, благодійництвом, прозорливістю та доклав багато зусиль для облаштування монастиря. 20 лютого 2011 року з нагоди причислення до лику святих прп. Воніфатія Київського відбулись урочистості, які очолив Блаженніший Митрополит Володимир.

Його Блаженству співслужив архієпископ Яготинський Серафим та духовенство обителі.

Наприкінці богослужіння Предстоятель звершив короткий молебень преподобному Воніфатію Київському, після якого привітав насельниць, парафіян та паломників обителі зі святом і благословив усіх присутніх.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій приймав вітання від пастви з Різдвом Христовим у Києво-Печерській Лаврі. 

Просмотров: 1865

Залишити відповідь