Напередодні Богоявлення Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

18 січня 2018 року, напередодні свята Богоявлення, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За богослужбовим уставом всенічне бдіння у Різдвяний і Хрещенський святвечір складається з великого повечір’я, літії з освяченням хлібів, святкової утрені з полієлеєм та 1-го часу. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

Завтра, у день свята Богоявлення, Блаженніший Митрополит Онуфрій очолить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 8:30. Після Літургії, близько 12:00, Предстоятель звершить велике освячення води на Оболонській набережній столиці (біля Свято-Покровського собору по вулиці Прирічна, 5а).

Традицію освячувати воду Свята Церква зберігає з перших років християнства. Остаточно чин освячення сформувався в VI-VII стт. завдяки трудам патріарха Єрусалимського Софронія. Православна Церква називає воду, освячену в день Хрещення Господнього, агіасмою – «великою святинею».

Сьогодні вранці Предстоятель УПЦ звершив святкове богослужіння з першим великим освяченням води у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Просмотров: 1141

Залишити відповідь