20 січня 2018 року в Адміністрації Президента відбулася зустріч Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з Президентом України Петром Олексійовичем Порошенком. В зустрічі також брала участь Представник Президента в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на president.gov.ua.

Присутні обговорили процес звільнення українських військовополонених, які знаходяться на непідконтрольній Україні території.

Під час зустрічі Президент України Петро Порошенко подякував Українській Православній Церкві за зусилля у звільненні полонених та за надання гуманітарної допомоги.

Блаженніший Митрополит Онуфрій підтвердив готовність Української Православної Церкви й надалі звершувати посередницьку місію у визволенні українських заручників. «Людина хоче бути вільною, вона створена Богом вільною, вона хоче цієї свободи», — сказав Блаженніший владика.

Нагадаємо, зусиллями Української Православної Церкви 27 грудня 2017 року з полону було визволено 73 українських військових. Пізніше звільнені з полону військові подякували Блаженнішому владиці та попросили допомоги у визволенні тих, хто ще лишився у полоні.

Фото president.gov.ua

Просмотров: 12371

Залишити відповідь