Освячення морів і річок України у свято Хрещення Господнього (відео)

У столиці Предстоятель Української Православної Церкви звершив освячення води Дніпра.

19 січня 2018 р0ку, у свято Хрещення Господнього, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент звершив чин Великого освячення води на водоймі Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України в м. Ніжині.

Того ж дня архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив чин Великого освячення води на річці Латориця (набережна, біля ресторанного комплексу «Гавань»). Також архієреєм, за багаторічною традицією,  були освячені води річки Уж.

У день свята Хрещення Господня у Бердянську відбулося освячення вод Азовського моря. Урочисте богослужіння очолив єпископ Бердянський і Приморський Єфрем у співслужінні міського духовенства.

У Запоріжжі Правлячий архієрей митрополит Лука з духовенством міста освятив води Дніпра.

З благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела, води Чорного моря освятило  духовенство Одеси на пляжі “Ланжерон”, де опісля відбулося традиційне купання мешканців міста.

19 січня митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій очолив хрестний хід від Спасо-Переображенского собору м.Чернігова до річки Десна, де звершив чин Великого освячення води.

У Херсоні також відбувся хресний хід у свято Богоявлення – від Свято-Духівського кафедрального собору до Георгіївського храму, розташованого на набережній Дніпра. Молитовну ходу очолив митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, який звершив на набережній освячення вод Дніпра.

Просмотров: 1022

Залишити відповідь