Паломництво українців до Ізраїлю на свято Хрещення Господнє завершилося

У період з 16 по 22 січня 2018 року відбулася поїздка до Ізраїлю, організована Паломницьким Центром Української Православної Церкви разом з Руською Духовної Місією в Єрусалимі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на сайт Паломницького Центру УПЦ.

У паломництві взяли участь православні віруючі з України та Росії. Групу супроводжували Олександр і Неоніла Ворсіни – співробітники Центру.

Головною подією поїздки стало урочисте освячення води в річці Йордан, яке відбулося у Водохресний Святвечір 18 січня. Чин Великого освячення очолив Єрусалимський Патріарх Феофіл.

Наступного дня, в свято Хрещення Господня, прочани побували у Віфлеємському храмі Різдва Христового і молилися за Божественною літургією, яку звершив архієпископ Йорданський Феофілакт.

Також в програму поїздки було включено відвідування Єрусалимського Храму Воскресіння Христового та участь в нічний Літургії на Гробі Господньому.

22 січня всі паломники благополучно повернулися додому.

Інна і Петро Середа (Кам`янець-Подільський район, Україна) «Я все життя мріяла потрапити на Святу Землю і, нарешті, моя мрія здійснилась! Тут я розумію, що недаремно народилася на цей світ! Ми з чоловіком вирішили зробити собі подарунок в річницю 20-ліття подружнього життя і подякувати Господу за все, що Він нам подарував. Також ми просимо Його, аби Він зберіг у злагоді нашу родину».

Юлія Шевченко (Дніпродзержинськ, Україна): «Я потрапила сюди несподівано для себе – ця поїздка стала для мене подарунком. Я була впевнена, що побачу чужу, незрозумілу країну. Але кожен раз, переступаючи поріг православного храму, мене переповнювало відчуття чогось близького і рідного. З ікон, немов рідна мама, на мене дивилася Богородиця. І я зрозуміла, що знаходжуся вдома. Я думаю, що Свята Земля – це батьківщина для всіх православних».

Просмотров: 1125

Залишити відповідь