Тисячі віруючих УПЦ змінили фото профілю у Фейсбуці за допомогою рамки “УПЦ – це я!”

Менш ніж за добу майже дві тисячі користувачів мережі Фейсбук, які ідентифікують себе віруючими Української Православної Церкви, підтримали ідею розміщення рамки «УПЦ – це я» на тлі силуету Києво-Печерської лаври в фото свого профілю.

Як повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ з посиланням на Центр інформації УПЦ, рамку розміщують як віруючі миряни, так і духовенство й єпископат Української Православної Церкви. Серед яких архієпископ Обухівський Іона (Черепанов) та інші.

Фото свого профілю оновлюють віруючі з-за кордону і священики православних церков, повідомляючи таким чином про свою підтримку Української Православної Церкви.

Віруючі УПЦ залишають коментарі, в яких дякують за можливість публічно заявити про свою приналежність до канонічної Церкви і відстояти свої погляди у випадках можливих дискусій в мережі інтернет.

У той же час оновив фото свого профілю рамкою «УПЦ – це я», створеної Центром інформації УПЦ, і прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря.

Втім, у коментарях представника УПЦ КП в черговий раз звинуватили у захопленні і присвоєнні чужого.

«УПЦ КП вже навіть рамку копіює, як Китай копіює оригінальний iPhone, в Apple, але всередині безліч несподіванок, і несправностей», – написав Олександр Максимець.

«Що показово, навіть рамки намагаються “віджати”, не те що храми … Така натура! 🙂 », – пишуть користувачі мережі Фейсбук. Інші зауважують: «Зоря хоче належати до канонічної Церкви хоч таким чином».

Як повідомлялося раніше, Центр інформації УПЦ створив рамку з хештегом # УПЦ_це_я, #I_am_UOC для фото профілю в мережі Фейсбук, яку може встановити у себе кожен охочий, хто підтримує Українську Православну Церкву.

Просмотров: 1842

Залишити відповідь