Предстоятель УПЦ вперше з виділення у самостійні від Київської єпархії Білоцерківської та Бориспільскої провів нараду з духовенством усієї Київщини.

9 лютого 2018 року в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася нарада духовенства з єпархій, територіально розташованих в межах Київської області, яку очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Захід було присвячено 100-річчю від дня смерті священномученика Володимира (Богоявленського), митрополита Київського і Галицького.

На зібранні були присутні: Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, вікарії Київської Митрополії,  секретарі Адміністративного апарату, благочинні Київської, Білоцерківської та Бориспільської єпархій, настоятелі та настоятельки монастирів Київської області.

На заході було підбито підсумки Міжнародної наукової конференції «Київський митрополит священномученик Володимир (Богоявленський) і початок гонінь на Православну Церкву в ХХ столітті».

Предстоятель Української Православної Церкви подякував присутнім за гідне несення свого служіння та закликав наслідувати прикладу жертовного пастирства священномученика Володимира перед лицем сучасних викликів, що стоять перед канонічною Церквою.

За матеріалами mitropolia.kiev.ua

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1649

Залишити відповідь