В Одеській області чиновниця змушує віруючих переходити у «Київський патріархат»

Релігійна громада УПЦ храму Різдва Іоанна Хрестителя і Святителя Миколая в смт. Миколаївка Одеської області оприлюднила звернення до Глави районної державної адміністрації Лариси Висоцької з вимогою припинити тиск на віруючих. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Балтської єпархії.

«Я все частіше стаю свідком порушень прав віруючих нашого селища. На будь-яких урочистих заходах в смт. Миколаївка присутні представники лише однієї релігійної організації, а саме – Української Православної Церкви Київського патріархату», — пише настоятель храму, протоієрей Ігор Виверець.

У зверненні вказується, що відвідувати ці заходи в примусовому порядку повинні керівники різних організацій і державних установ та їх підлеглі, серед яких багато тих, які сповідують приналежність до Української Православної Церкви.

«Відомі факти, коли Ви викликали у свій кабінет і, під тиском своєї посади, вказували, до якої церкви людям ходити і яким чином молитися», — повідомляється у документі.

Віруючі громади стверджують, що до призначення чиновниці на посаду в Миколаївці багато років мирно співіснували різні конфесії: «можновладці приходили і йшли, але між віруючими не було таких конфліктів, які є зараз», — йдеться у зверненні.

На думку настоятеля храму, своїми діями голова райдержадміністрації порушує Конституцію, він повідомляє, що якщо вона не припинить тиск на віруючих, громада буде змушена звернутися до вищих інстанцій державної влади.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1156

Залишити відповідь