Патріарх Болгарський Неофіт про підпал храму у Львові: Ми категорично засуджуємо це варварське діяння

14 лютого 2018 року Предстоятель Болгарської Православної Церкви Патріарх Болгарський Неофіт надіслав листа керуючому Львівською єпархією архієпископу Філарету, в якому висловив співчуття з приводу підпалу храму святого князя Володимира у Львові та категорично засудив це варварське діяння. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«Ми категорично засуджуємо це варварське діяння і закликаємо компетентні органи, щоб усіма своїми силами вони протидіяли подібним негативним явищам у Вашій Батьківщині», — зазначив Патріарх Неофіт.

На переконання Архіпастиря, підпал храму є антихристиянською дією, ціль якого — насадження ворожнечі і ненависті серед громадян  України.

«Христова Церква завжди проповідувала мир і любов між усіма людьми, але ворог людського роду розбещує від віку цей світ, внаслідок чого ми стаємо свідками дискримінації, переслідування християн і знищення православних святинь».

«Невтамовний біль від цього злочину діяння у місті Львові є і нашим болем, який передається через благодатний зв’язок, у якому перебувають наші Сестринські Церкви», — наголосив він.

Болгарський Первосвятитель запевнив, що він і його паства звершують «гарячі молитви до Всеподателя Бога за православних християн ввіреної Вам Єпархії» та «щиро віруємо, що намагання сил гонителів Христа не стануть на шляху мирного і спасительного служіння канонічної Української Православної Церкви в ці тяжкі часи».

Нагадаємо, Архіпастирі Сербської, Елладської, Чорногорської, Чеської, Польської Православних Церков та ігумен Афонського монастиря Ксенофонт засудили дії паліїв храму УПЦ у Львові.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 392

Залишити відповідь