Предстоятель звершив читання останньої частини Великого канону у Десятинному монастирі

22 лютого 2018 року, у четвер першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив читання останньої частини Великого покаянного канону в Десятинному чоловічому монастирі Різдва Пресвятої Богородиці м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Київський чоловічий монастир Різдва Пресвятої Богородиці був заснований у 2009 році поблизу місця, де розташовувався перший на Русі кам’яний храм – Десятинна церква. За свідченням літописів остання була освячена у 996 році. В 1240 році вона була зруйнована під час штурму Києва монгольським військом хана Батия. У першій половині ХІХ ст. була споруджена нова Десятинна церква, проте в 1934 році безбожна влада її ліквідувала. У 2005 році біля фундаменту Десятинної церкви було встановлено храм-скінію. А через два роки на території монастиря був освячений храм на честь рівноапостольних великих князя Володимира і княгині Ольги. У 2018 році храм зазнав нових випробуваннь: спочатку його намагалися спалити, потім виникла загроза силового захоплення з боку націонал-радикалів та неоязичників, але тисячі православних киян вийшли на підтримку монастиря. 

Після завершення Великого канону Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир привітав присутніх з четвертим днем Великого посту, нагадав вірним про важливість духовної складової посту та знову закликав звершувати молитовне правило задля миру в Україні і благословіння українського народу.

Нагадаємо, напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив велике повечір’я у Свято-Вознесенському Флорівському монастирі м. Києва. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3280

1 коментар

  1. Ещё раз читаю о том, что хотели сжечь и думаю, почему так деградируем, вместо того чтобы расширить и достроить монастырь они хотят ломать, Боже прости наши беззакония

Залишити відповідь