Блаженніший Митрополит Онуфрій: Ми живемо у часи підміни понять добра і зла (+відео)

У своїй недільній проповіді у День Торжества Православ’я Блаженніший Митрополит Онуфрій закликав паству мужньо зберігати чистоту своєї віри і не піддаватися на спокуси сучасного світу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Нагадавши про історію християнської Церкви, Предстоятель розповів про різні непрості періоди Її існування. Жорстокі гоніння на християн до прийняття Міланського едикту у 313 році змінилися поширенням безлічі єресей, які Церква засудила на Своїх Вселенських Соборах.

«Цих соборів було сім, і останньої єрессю, засудженою на Сьомому Вселенському Соборі 787 року, було іконоборство, — зазначив Архіпастир… — Але після цього Собору єресі не затихли. Минуло ще близько 50 років, коли на престол Візантійської імперії зійшла імператриця Феодора, а Патріархом був святитель Мефодій. Вона була шанувальницею святих ікон, і при ній було встановлено свято Торжества Православ’я».

З тих пір відзначати Торжество Православ’я стали в першу неділю Великого посту, так як найперше його святкування у 843 році припало саме на цей день.

«Ми, дорогі брати і сестри, також живемо у непростий час, коли відбувається підміна понять добра і зла, з’являються неправильні трактування: хто такий Бог, що таке віра, що таке Церква, — підкреслив Блаженніший владика. — І ми повинні мужньо стояти у чистоті Святої Православної віри. Ця віра зробила нас благородними, красивими, світлими, і ми повинні зберегти її».

Його Блаженство відзначив, що «правильна віра допомагає людині не тільки гідно прожити своє земне життя і не розчинитися в пристрастях і пороках, якими наповнений цей світ, ця віра також є тим шляхом, який веде нас до Бога, до вічного спасіння у Христі Іісусі Господі нашому».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1132

Залишити відповідь