Патріарх Константинопольський висловив молитовну підтримку архієпископу та вірянам Львівської єпархії (оновлено)

23 лютого 2018 року Святіший Патріарх Константинопольський Варфоломій надіслав листа архієпископу Львівському і Галицькому Філарету, в якому висловив співчуття з приводу підпалу храму у Львівській єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт єпархії.

«Із глибокою скорботою у серці Ми дізналися про підпал однієї із церков у Львівській єпархії та поспішаємо донести Вам Наші сердечні співчуття, а також наші молитви за стабільність і мир у Вашій єпархії», — йдеться у листі.

Вселенський Патріарх підкреслив, що подібні акти насильства яскраво демонструють наскільки небезпечними та руйнівними є політичні ідеали, які позбавлені християнського духу.

«Коли злочин скоюють в ім’я релігії, це безперечно є злочином проти релігії. Будь-які демонстрації насильства у місцях поклоніння посилюють напругу та сприяють формуванню розбрату між народами», — зазначив він.

Раніше повідомлялося, що архієреї Сербської, Елладської, Чорногорської, Чеської, Польської Православних Церков та ігумен Афонського монастиря Ксенофонт висловили підтримку пастві Львівської єпархії УПЦ. Предстоятель Болгарської Православної Церкви Патріарх Болгарський Неофіт про підпал храму у Львові сказав так: Ми категорично засуджуємо це варварське діяння.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1070

Залишити відповідь