Посли православних країн молились за Літургією у Києво-Печерській Лаврі у день Торжества Православ’я

Після завершення Божественної літургії відбулася зустріч дипломатів з Предстоятелем УПЦ.

25 лютого 2018 року в урочистому богослужінні у день Торжества Православ’я, яке очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у храмі преподобних Антонія і Феодосія (Трапезному) Києво-Печерської Лаври, взяли участь Посли та представники Посольств країн, переважна більшість населення яких сповідує православну віру. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Серед дипломатів були представники Посольств Болгарії, Греції, Македонії, Молдови, Росії, Румунії та Сербії: радник Посольства Республіки Болгарії в Україні – пані Стояна Русинова, Посол Грецької Республіки в Україні Георгіос Пукаміссас з дружиною, Посол Республіки Македонія в Україні  – Столе Змейкоскі, Посол Республіки Молдова в Україні  – Руслан Болбочан, Тимчасовий повірений Російської Федерації в Україні – О. П. Лукашик, представник Посольства Румунії в Україні  – Космін-Чіпріан Журка, Посол Республіки Сербія в Україні – Раде Булатович.

Після завершення Літургії Архіпастир звернувся з вітальним словом до присутніх, у якому, зокрема, сказав:

«Мені сьогодні особливо приємно вітати в стінах цього святого храму всіх вас – Послів та представників Посольств Болгарії, Греції, Македонії, Молдови, Росії, Румунії та Сербії!

Цьогорічне свято Торжества Православ’я – це свято для православних народів усіх наших країн. Ваша присутність на сьогоднішній Божественній Літургії в цій святій Лаврі і наша спільна молитва – це прояв соборності нашої Святої Православної Церкви, це свідчення нашої єдності і підтвердження того, що всі ми сповідуємо одну віру. Наші народи належать до різних Помісних Православних Церков, але всі наші Помісні Церкви разом становлять Єдину Церкву Христову.

Цьогорічне свято – це свято тріумфу Церкви. Саме так назва цього свята звучить грецькою мовою – Тріумф Православ’я! Це свято перемоги Церкви над розколами і єресями. У цей день ми згадуємо слова Господа Іісуса Христа, Який обіцяв, що Його Церкву не здолають навіть самі сили адові (пор. Мт. 16:18). А це значить, ми разом з апостолом Павлом можемо сміливо сказати: «якщо Бог за нас, хто проти нас?» (Рим. 8:32).

Переживаючи сьогодні складні часи в нашій історії, ми сердечно вдячні вам, вельмишановні панове дипломати, за підтримку і солідарність з нашим віруючим народом. У свою чергу від імені духовенства та віруючих Української Православної Церкви молитовно бажаю всім православним народам благословення Божого, благоденства, миру і процвітання!»

Після завершення богослужіння, Предстоятель Української Православної Церкви прийняв високоповажних гостей у своїй резиденції у Києво-Печерській Лаврі. Звертаючись до іноземних дипломатів, Блаженніший Митрополит Онуфрій, зокрема, зазначив: «Ми зібралися сьогодні в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі – в духовному серці нашого народу, щоб явити світу нашу єдність в ті дні, коли ми всі, кожен в свою міру, переживаємо важкі часи. Сьогодні нам дуже важливо відчувати молитовну підтримку і солідарність з нашими православними братами і сестрами з православних країн. Впевнений, що подібні зустрічі стануть традиційними і ми будемо спільно переживати не лише важку часи, коли ми особливо потребуємо допомоги Божої і братньої підтримки, але й побачимо часи миру, спокою і благоденства, за які також будемо спільно возносити подяку Господу».

Блаженніший Митрополит Онуфрій попросив дипломатів передати Предстоятелям Православних Церков їхніх держав подяку за молитви та підтримку. На звершення прийому високоповажним гостям були передані пам’ятні подарунки.

За матеріалами ВЗЦЗ

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2816

Залишити відповідь