Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкування Собору всіх преподобних Києво-Печерських (+відео)

4 березня 2018 року, у Неділю другу Великого посту, свято Собору всіх преподобних Києво-Печерських, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Обухівський Іона, архієпископ Конотопський і Глухівський Роман, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Діонисій (Константинов), єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій відзначив богослужбовими нагородами братію обителі у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до численної пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про життя і боротьбу за православне вчення святителя Григорія Палами, про нетварне Фаворське Світло, про подвиг преподобних отців Печерських, про важливість життя з Богом. “Якщо людина з Богом, їй скрізь добре – і багатому, і бідному, і знатному, і простому”, – наголосив Архіпастир.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Предстоятель звершив дияконську хіротонію над Коболинським Димитрієм, кліриком Свято-Михайлівського храму с. Озера Бородянського району Київської області.

Наприкінці Літургії перед іконою Собору всіх преподобних Києво-Печерських було звершено чин славлення.

Після одпусту Блаженніший Владика привітав усіх з другою Неділею Великого посту і святом Собору усіх преподобних Києво-Печерських та благословив усіх.

З вітальним словом до присутніх також звернувся намісник обителі митрополит Павел. Після цього Предстоятель вручив церковні нагороди благодійникам і співробітникам Києво-Печерської Лаври з нагоди 30-річчя відродження чернечого життя в обителі.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель Української Православної Церкви звершив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2475

Залишити відповідь