Жителі центральної України моляться про мир перед головною святинею Заходу (фото, відео)

Сьогодні, 6 березня 2018 року, чудотворну ікону Божої Матері «Почаївська» кіровоградці зустріли у Свято-Покровському храмі м. Кропивницький, де святиня перебуватиме до 8 березня. Перед іконою постійно звершуватимуться молебні та акафісти. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

З благословення митрополита Почаївського Володимира та за сприяння правлячого архієрея Кіровоградської і Новомиргородської єпархії митрополита Іоасафа святиня перебуватиме на Кіровоградщині до 9 березня. У Кіровоградську єпархію УПЦ зі Свято-Успенської Почаївської лаври чудотворний образ прибув 2 березня.

Ікону Божої Матері зустрічали у м. Новомиргород, Хресним ходом її було доставлено до Свято-Миколаївського собору. У храмі звершили молебень і відслужили всенічне бдіння та нічну Літургію. Протягом усіх наступних днів безперервно перед святим образом підносилися молитви за мир в державі та її благочестивий український народ. Сотні містян і гостей району невпинним потоком йшли, щоб вклонитися Пресвятій Діві Марії. Храм не зачинявся ні вдень, ні в ночі, і в ньому завжди були люди.

«У ці тяжкі для нашої держави і Церкви часи ми відчули всю повноту єднання Церкви Христової, істинну Пасхальну радість», — розповіли у прес-службі Кіровоградської єпархії.

Зранку 9 березня, перед початком Божественної літургії,  відбудеться зустріч ікони в Кафедральному соборі Різдва Божої Матері. Після закінчення богослужіння чудотворний образ проведуть до місця його постійного перебування — в Почаївську Лавру.

В Свято-Покровский храм г. Кропивницький (на Ковалевке) прибыла Почаевская Икона Пресвятой Богородицы.

Gepostet von Кировоградская епархия am Dienstag, 6. März 2018

Фото Кіровоградської єпархіїdozor.kr.ua

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 925

Залишити відповідь