Розпочалася кампанія нетерпимості проти УПЦ – спостерігачі ООН

Управління Верховного комісара ООН з прав людини стурбоване бездіяльністю правоохоронців.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні визнає, що в державі розгорнута кампанія нетерпимості проти Української Православної Церкви, і висловлює стурбованість бездіяльністю правоохоронних органів при порушенні прав віруючих, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Про нетерпимість до Української Православної Церкви йдеться у Доповіді про ситуацію з правами людини в Україні за період з 16 листопада 2017 року по 15 лютого 2018 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини, опублікованій Protiktor.com.

Як сказано в пункті 95 доповіді, «у звітному періоді почалася “кампанія” нетерпимості проти Української Православної Церкви… 8 січня 2018 року кілька десятків членів «С14» заблокували вхід і дорогу в Києво-Печерську Лавру… Члени «С14» вели себе агресивно, підбурюючи до насильства і фізично погрожуючи особам, які висловлювали протилежні погляди. Хоча цей інцидент тривав більше години, правоохоронні органи не втрутилися. В той же день «С14» оголосила в соціальних мережах, що ця акція є лише початком кампанії протесту, і пригрозила провести подальші, більш масштабні “протести” в багатьох місцях. Після цього «С14» та інші крайні праві групи увірвалися в офіс інформаційного сайту Союзу православних журналістів, який публікує інформацію про УПЦ, крім того, було скоєно дві спроби підпалу Десятинної церкви в Києві і церкви Святого Володимира у Львові, які належать до УПЦ».

«УВКПЛ стурбоване тим, що правоохоронні органи не вжили ефективних заходів для попередження таких дій, їх ретельного розслідування та притягнення винних до відповідальності», – наголошується в доповіді.

Акти агресії щодо Української Православної Церкви стають дедалі частішими.


Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1722