Делегація Агенції ООН у справах біженців відвідала Святогірську Лавру

20 березня 2018 року в ході запланованого візиту в Святогірськ співробітники Представництва Агенції ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні побували в Свято-Успенській Святогірській Лаврі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Святогірської Лаври.

Агенція ООН у справах біженців працює в Україні з 1994 року. З 2014 року з метою організації допомоги вимушеним переселенцям на сході країни були відкриті окремі його представництва. УВКБ ООН вирішує питання гуманітарної, фінансової допомоги, правового поля (прав і можливостей вимушених переселенців).

Делегацію, що складається з представників різних країн (Болгарія, Ефіопія, Німеччина, Франція, Уганда, Португалія, Бразилія та Сальвадор), місцевих співробітників УВКБ ООН, зустрів намісник обителі митрополит Святогірський Арсеній.

Його Високопреосвященство коротко розповів про ситуацію з вимушеними переселенцями, що склалася за роки військового протистояння на Сході України, та участь Лаври в опіці над тисячма біженцями. Архієрей відзначив, що частина з них досі перебуває на повному утриманні обителі.

Наприкінці бесіди з поважними гостями, митрополит Арсеній відзначив: «Ми зібралися з різних держав, і говоримо різними мовами. Але все-таки є щось, нас об’єднує – прагнення робити добро. У православних святих є такі слова. Коли у них запитували: «Що таке святість?» – вони відповідали дуже просто: «Святість – це сталість в добрі». Тому, допоможи, Господи, вам бути завжди добрими, і намагатися, щоб добро було нормою життя нашого суспільства. А для цього треба все пропускати через своє серце, бо добра безсердечного не буває».

В свою чергу від імені всієї організації і своїх колег директор європейського офісу УВКБ ООН пані Паскаль Моро висловила наміснику Святогорської Лаври щиру подяку за гостинність і добрі слова.

Нагадаємо, минулого тижня Посол Греції в Україні відвідав з паломницьким візитом Святогірську Лавру.

Просмотров: 528

Залишити відповідь